Rendementen buy-to-let vastgoed

Het investeringsklimaat voor de particuliere belegger die koopt om te verhuren, is gunstig. Lage hypotheekrente, relatief hoge huren, tot vijftig woningen geen verhuurdersheffing en inkomen uit huur is onbelast. Al met al valt er een aantrekkelijk rendement te halen.

Aanvangsrendementen dalen…

De bruto aanvangsrendementen van buy-to-let woningen zijn de afgelopen drie jaar beduidend scherper geworden. Tussen 2012 en 2015 liep het gemiddelde aanvangsrendement van buy-to-let woningen in Nederland nog op van 7,3% tot 7,9%. Vanaf 2016 heeft de toenemende druk op de woningmarkt er toe geleid dat ook de aanvangsrendementen voor particuliere beleggers onder duk staan. In 2017 is het gemiddelde aanvangsrendement gedaald tot 7,1% en in de eerste maanden van 2018 is het verder gedaald tot 6,8%. In de praktijk zien wij dat de rendementen in 2019 verder zijn gedaald.

BAR aanvangsrendementen vastgoed woningen
B

…Maar blijven relatief interessant

Om te verklaren waarom buy-to-let de laatste jaren zo populair is geworden is het interessant om te kijken naar de spreiding tussen de aanvangsrendementen van het buy to let segment en de ontwikkeling van de rente op langlopende deposito’s. De spreiding hiertussen is toegenomen van 3,5% in 2012 tot bijna 6% in het eerste kwartaal van 2016. spread deposito en aanvangsrendementen buy to let vastgoed In de kwartalen daarna is de rente op deposito’s nog wel gedaald, maar de rendementen van buy-to-let woningen daalden harder waardoor de spreiding langzaamaan afneemt. Met een spreiding van ruim 5,2% blijft de buy-to-let markt voor particuliere beleggers echter nog steeds zeer aantrekkelijk. In 2019 is de spaarrente verder gedaald. Diverse banken en vermogensbeheerders berekenen op dit moment (november 2019) een negatieve rente voor grote spaarders. Zolang de rente op het huidige lage niveau blijft zal de interesse in het buy-to-let segment verder toenemen. De vastgoedmarkt is erg conjunctuurgevoelig. Verandering in financiële markten kan tot een snelle ommekeer leiden. Vooralsnog zien wij echter geen tekenen die hierop wijzen.

Bron: MVGM (bewerkt met eigen inzichten)

Benieuwd hoe wij op lokaal niveau tegen deze ontwikkelingen aankijken?

Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij vertellen graag wat wij in de praktijk ervaren. Wil je ook tijd en geld besparen op vastgoedbeheer? Wij verhuren en beheren graag jouw vastgoed! Dat doen we voor grote en kleine vastgoedbeleggers die vastgoed bezitten. Onze focus ligt op vastgoed in de provincie Gelderland, maar onze dienstverlening is beschikbaar in heel Nederland. Wij hanteren een persoonlijke en professionele werkwijze.

Samenwerken met ons geeft je een hoop voordelen:

  • Wij werken met de nieuwste online tools en technieken zoals een online vastgoeddossier
  • Wij zijn gecertificeerd QSAM (Qualified Smart Asset Manager)
  • Uitermate goede contacten met aannemers, onderhoudsbedrijven, makelaars en beleggers.
  • Maatwerkafspraken mogelijk (bijvoorbeeld financiële mandaten)
  • Wist je dat wij zelf ook beleggen in vastgoed? Lees hier meer over ons. Daarom weten wij als geen ander wat beleggers en huurders belangrijk vinden. Uiteraard houden wij belangen gescheiden.

Meer weten of gewoon een kop koffie drinken? Neem contact op!

Call Now Button